ЯК ВИБРАТИ ШПАЛЕРИ ДЛЯ НЕРІВНИХ СТІН?

Нерівні стіни – це проблема тих, хто планує робити ремонт. Такі дефекти як нерівності, тріщини, залишки старого покриття дуже просто побачити, а от їхнє виправлення може влетіти в копійчину. Тому інколи нічого не потрібно робити, достатньо всі ці недоліки сховати за гарними шпалерами, не витративши багато зусиль, часу та коштів на додаткові ремонтні роботи. В цій статті ми поділимося, як обрати шпалери для нерівних стін.

Як вибрати шпалери для кривих стін?

· Яскравий малюнок на шпалерах приховає нерівності

Використовувати однотонні шпалери – це помилка. Вони не лише підкреслять неідеальну поверхню стіни, а й спотворять весь вид приміщення. Оптимальний варіантом є покриття з хаотично розташованим малюнком. Квіти, вензелі, дрібний візерунок – це також гарний варіант для нерівних стін.

Малюнок не єдиний критерій вибору, не менш важливим є також і колір. Не найкращим варіантом виявляться світлі відтінки, оскільки вони лише підкреслять недоліки. З нерівностями найкраще впораються тільки темні шпалери. А щоб приміщення не вийшло надто похмурим, можна використовувати метод комбінування.

· Текстурні шпалери

До текстурних шпалери можна віднести вінілові та флізелінові шпалери, покриття з випуклим малюнком і фотошпалери. Пречудово порається з такою задачею спінений вініл за рахунок щільної основи та об'ємного рельєфу. Також дизайнери рекомендують шпалери з гарячим тисненням, фактурна поверхня яких приховує недосконалість поверхні стіни.

І, звісно ж, незамінним помічником у ремонті є флізелінові шпалери під фарбування. Ви зможете самостійно підібрати рельєф покриття та колір, яким його потім пофарбуєте.

Ще один цікавий і безпрограшний варіант – це шпалери, що імітують природні текстури. Вони не лише приховують нерівності стіни, а навіть недоліки можуть перетворити на цікаві нестандартні рішення.

Щільні шпалери

Залежно від щільності матеріалу відрізнятиметься і їхня маскуюча здатність. Звісно, паперові шпалери дуже тонкі, тому вони не лише не приховають недоліки стіни, а й підкреслять їх. Тому оптимальним варіантом будуть шпалери дуплекс, які прості в користуванні та недорогі за ціною. Найбільш прийнятний варіант – це вінілові та флізелінові шпалери, які витримують пошкодження та чудово маскують усі нерівності стіни.

 

Кілька порад правильного обклеювання нерівних стін

Питання правильного вибору шпалер для стін із нерівною поверхнею дуже важливе, проте не менш важливим є й питання правильного обклеювання.

Зверніть увагу на такі моменти:

• Відміряйте шпалерні смуги із запасом, враховуючи рівень поганої якості стін.

• Під час роботи з дуже кривими стінами варто скористатися ватерпасом і повісом.

• Якщо і стеля має дефекти, то за допомогою плінтусу для стель ви зможете приховати нерівні краї.

Нерівні стіни з явними дефектами не стануть на заваді якісному та добротному ремонту. Головне, заздалегідь підготуватися до такої проблеми: вибрати шпалери для стін, правильно підібрати оздоблювальний матеріал, а також запастися часом і терпінням.

Форма зворотнього зв'язку