ЯК ВИБРАТИ ЛАМІНАТ ДЛЯ КВАРТИРИ?

Як правильно вибрати ламінат, аби на довгі роки забути про зміну підлогового покриття й залишитися задоволеним власним вибором? Незважаючи на те, що вартість ламінату суттєво менша за вартість натурального паркету, все-таки це досить витратна покупка. І якщо з вибором Ви стикаєтеся вперше, звісно ж, не хочеться помилитися, щоб у результаті мати не лише гарну, а й міцну підлогу.

Як вибрати хороший ламінат?

Аби на розчаруватися у виборі, варто підійти до цього питання відповідально й ретельно дослідити всю інформацію. Насамперед запитайте себе: яким я уявляю життя у власному помешканні? Звісно, хочеться менше шуму; випадково впустивши тяжку річ, не залишити після цього вм'ятин, так само як і слідів кігтів домашніх улюбленців; або ж після розлитої води не виявити здуту поверхню. А ще виклавши чималеньку суму за дизайн-проект і ремонт, не «продешевити», придбавши не той ламінат.

Під час вибору ламінату варто керуватися загальноприйнятими критеріями:

· виробник;

· дизайн;

· зносостійкість;

· вартість;

· стійкість до вологи;

· стійкість до механічних пошкоджень;

· екологічні якості.

 

Поради для вибору ламінату для квартири від провідних дизайнерів інтер'єра

Вибираємо ламінат, орієнтуючись на тип приміщення та його призначення

Існує одне правило, що істотно полегшить страждання під час вибору – враховувати призначення приміщення. В одному нам важливо вибрати вологостійку підлогу, а для іншого важливим критерієм буде міцність, десь потрібна темна підлога, а в інших кімнатах – виключно світла. Завдяки сучасним технологіям, в одному приміщенні можна вистелити ламінат різних видів, і, погодьтеся, це чудова новини. Проте варто пам'ятати, що товщина ламінату різних брендів може бути неоднаковою, що стане неприємним сюрпризом, якщо не врахуєте цей момент іще під час придбання.

· Кухня

Ламінат – це непоганий варіант підлоги для кухні, якщо тільки правильно підібрати вид ламінату. Оскільки ця кімната передбачає часті прибирання, то немає іншого варіанта, як вологостійкий ламінат, стики якого для надійності можна змазати мастикою. Аби приховати відбитки та зробити непомітними плями, вибирайте фактурне покриття, що також має антиковзну особливість. Для кухні варто підібрати ламінат 33 класу зносостійкості.

· Ванна кімната

Для цієї кімнати підходить лише один тип ламінату – водостійкий. Він не боїться вологи, тому його характеристики залишаються незмінними під час взаємодії з водою. Водостійкий ламінат за своїми якісними характеристиками можна порівняти хіба що з керамічною плиткою.

· Житлові приміщення

Підбираючи ламінат у дитячу кімнату, спальню, вітальню, варто орієнтуватися не лише на клас і дизайн, але також і на важливу якість як поглинання шуму. Для таких кімнат підійде ламінат 31–32 класу.

 

Зверніть увагу! Потрібно не лише знати, як вибрати якісний ламінат, але й як надалі за ним доглядати. Можливо, варто придбати спеціальні засоби за доглядом, а ще спеціально не випробовувати його якості на стійкість.

Ми купуємо підлогу з розрахунком мінімум на 10 років, але на практиці ця цифра значно більша. Ламінат дешевший за паркет, але як би там не було, на нього витрачаються тисячі, а то й десятки тисяч гривен. Щодня ми дивимося на інтер'єр нашої домівки та запрошуємо сюди гостей. Тому в цьому питанні дійсно не хочеться помилитися. І ми із задоволенням допоможемо Вам здійснити вдалу покупку!

м. Одеса, вул. Бугаївська, 21/37 (048) 785 97 71; (048) 784 03 74

м. Київ, вул. Жмеринська, 5, оф. 30 (044) 403–85–22;

 

Форма зворотнього зв'язку